τι είναι η ipedia.gr

ο κάθε επισκέπτης του ipedia.gr μπορεί να καταχωρήσει εύκολα και γρήγορα την ερώτηση που έχει να κάνει. Η ερώτηση αυτή θα είναι αμέσως εμφανής στους υπόλοιπους επισκέπτες για να την απαντήσουν. Επίσης  μπορεί να απαντήσει σε μια ερώτηση ή ελεύθερα να διαβάζει όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις μαθαίνοντας. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τις ερωτήσεις και απαντήσεις δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή και έγκυρη πηγή γνώσεων και πληροφοριών.

Καταχώρηση ερώτησης

ο κάθε επισκέπτης του ipedia.gr μπορεί να καταχωρήσει εύκολα και γρήγορα την ερώτηση που έχει να κάνει. Η ερώτηση αυτή θα είναι αμέσως εμφανής (μετά απο έναν τυπικό έλεγχο για να αποφύγουμε ερωτήσεις που είναι εκτός των όρων χρήσης της ipedia) στους υπόλοιπους επισκέπτες για να την απαντήσουν. Η υποβολή της ερώτησης μπορεί να γίνει απο έναν χρήστη που έχει συνδεθεί ή που βρίσκεται στην ipedia ανώνυμα.

Απάντηση σε μια ερώτηση

ο κάθε επισκέπτης του ipedia.gr μπορεί να καταχωρήσει τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί απο τους υπόλοιπους επισκέπτες. Με τον τρόπο αυτό βοηθάει τους υπόλοιπους. Επίσης μπορεί να αξιολογήσει μια απάντηση που έχει δώσει κάποιος άλλος επισκέπτης αν νομίζει ότι τον καλύπτει έτσι ώστε οι απαντήσεις να αξιολογούνται συνεχώς.

Περιήγηση στις ερωτήσεις και απαντήσεις

ο κάθε επισκέπτης του ipedia.gr μπορεί ελεύθερα να διαβάζει όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνει άλλα παράλληλα έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τις ερωτήσεις και απαντήσεις δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή και έγκυρη πηγή γνώσεων και πληροφοριών.

Αξιολόγηση απαντήσεων

Όπως είναι λογικό σε μια ερώτηση μπορεί να υπάρχουν αρκετές απαντήσεις. Ορισμένες απο αυτές μπορεί να είναι σωστές και πλήρεις άλλες ασαφείς ενώ υπάρχει πιθανότητα κάποιος επισκέπτης να έχει απαντήσει λάθος. Για τον λόγο αυτό η κάθε απάντηση μπορεί να κριθεί απο τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Διαβάζοντας τις απαντήσεις θα δείτε στο τέλος της κάθε μιας δύο κουμπάκια.

Πατώντας το κουμπάκι επιβράβευσης σημαίνει ότι συμφωνείτε με την απάντηση αυτή και προσθέτετε μια μονάδα στην απάντηση.

Πατώντας το κουμπάκι αποδοκιμασίας σημαίνει ότι δεν συμφωνείτε με την απάντηση αυτή και αφερείτε μια μονάδα στην απάντηση.

Βαθμολογία

Στην ipedia.gr υπάρχει ένα σύστημα βαθμολογίας ώστε τα μέλη που έχουν δώσει τις περισσότερες άλλα ΚΑΙ καλύτερες απαντήσεις να έχουν τους πιο πολλούς πόντους.

Δεν μετράει μόνο ο αριθμός των απαντήσεων που δίνει ένας χρήστης άλλα το πόσο καλές ή κακές είναι οι απαντήσεις αυτές. Σε κάθε απάντηση υπάρχουν 2 κουμπάκια, ένα για θετική αξιολόγηση και ένα για αρνητική.

Η βαθμολογία κάθε χρήστη προκύπτει προσθέτοντας τις θετικές και αφαιρώντας τις αρνητικές αξιολογήσεις που έχει λάβεια απο τους υπόλοιπους χρήστες σε όλα τα θέματα που έχει απαντήσει.